Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
MENÜ
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Csináld magad! DIY Spotlámpa készítése

Csináld magad! DIY Spotlámpa készítése

Sziasztok!

 

Mint tudjátok, a Prohobby üzlet épp átalakítás alatt van, és természetesen amit lehet, azt már hódolva a barkácsolás iránti szenvedélyünknek, magunk készítünk.

Így az aktuális megoldandó problémánk, az irodai kollégák feletti megvilágítás megoldása. Mint látjátok, ez egy szép fával ötvözött letisztult helység. nézegettünk mindenféle ufo meg komolyabb lámpákat is, de nem tetszettek, így terveztünk egy sajátot.

Álljunk is neki!

Minimum eszköz igény: Kényelmes eszköz igény:
körfűrész asztali körfűrész
fúró/csavarozó gérvágó
kalapács gyalugép
csiszolópapír excenter csiszoló
  fúró/csavarozó
  kalapács

A legegyszerűbb és mégis a legklasszabb megoldást választottuk szerintem, egy álgerendába süllyesztettünk szpotlámpákat.

DIY projektünkhöz szükség lesz két 2m-es deszkára és a mi esetünkben 3db spotlámpa.

Mivel nálunk rendelkezésre áll a gyalugép és asztali körfűrész, így nyers anyagokból dolgoztunk, de teljesen jó az előregyalult anyag is.

Az egyik deszkát hosszirányba elfeleztük 45°-ba a másikat pedig leéleztük szintén 45°-ra. Természetesen itt is tökéletes a sima síkfelületű illesztés is, sőt talán még egyszerűbb és jobb is.
A 2m-es szálaknál lecsíptünk a végeiből, így 185cm lett a test, és a végzárók is meglettek, a kis leeső darabokkal.

 

Méretre vágás után kivágtuk a spotlámpák helyét. Ezt megtehetitek ilyen körkivágóval, vagy akár dekopírfűrésszel, vagy körbefurkodva a méretet sima fúrószárral majd síkra csiszolással is. A multiméretes körkivágókról nekünk rémes tapasztalataink vannak... :D Így mi inkább ajánljuk a fix méreteseket. 

Majd ragasztással és csavarozással rögzítettük össze az elemeket. Ezután fatapasz híján a ragasztó plusz csiszolóporos megoldással tömítettük a réseket. :)

Száradás után 3 lépésben átcsiszoltuk, 80-120-180-as papírral, nyilván lehet ezt is kézzel és csiszológéppel is végezni. Fontos! Várjátok ki a ragasztó teljes száradási idejét, különben hamar eltömíti a csiszolópapír pólusait. 

Ezután már csak egy festés van hátra, kinek kénye kedve szerint. Mi minden anyagunkat vékony lazúrral kezeljük, ezzel adunk színt a terméknek. Ha nagy igénybevételnek van kitéve az adott elem, akkor extra lakkréteget kenünk rá.

A spotok bekötése sima soros kötéssel történt.

 

Most már más dolgotok nincs is, mint megcsinálni, ezt a nagyon menő, de filléres lámpát magatoknak is! :)

Sok sikert és kellemes időtöltést kívánunk!

üdv, A Prohobby csapata

 

Ui,: Vettünk fel videó anyagot is, így nemsokára az is elérhető lesz, ezért mindenképp nézzetek vissza a posztra! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: DIY lámpa