Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
MENÜ
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Fejhallgató és fülhallgató fából?

Fejhallgató és fülhallgató fából? Az LSTN termékei egyre népszerűbbek a felhasználók között, hiszen ezek a különleges fából készült fej- és fülhallgatók, kiváló hanggal rendelkeznek és ár-érték arányban a legjobbak. A világszínvonalú hangszerek – gitárok, zongorák és hegedűk -, mind fából készülnek. Miért ne készülhetne a fejhallgató és fülhallgató fából?

Bármelyik minőségi audio berendezés kiválasztásakor természetesen számos funkciót kell figyelembe venni. Ugyanez vonatkozik a fejhallgatóra és a fülhallgatóra is. Lehet, hogy a legjobb FiiO lejátszó lapul a zsebedben, de ha a fej- és fülhallgatód vagy bluetooth hangszóród rossz, elbúcsúzhatsz a megelégedettség érzésétől, mert a kedvenc zenéid meghallgatása nem tölt majd el örömmel.

Az amerikai LSTN egy új márka a magyar piacon, de mindenképpen érdemes róla egy kicsit többet tudni. A márka neve az angol „listen”, azaz hallgat, figyel, szót takarja, de trükkösen kimaradnak belőle a magánhangzók. A névválasztás nem csak a kiváló hangzásra hívja fel a figyelmet, hanem a márka mögötti fantasztikus társadalmi szerepvállalásra is (de erről majd később).

Miért jó a fejhallgató és fülhallgató fából?

Sokan emlékeznek még, hogy tíz évvel ezelőtt szinte minden házban nagyobbnál nagyobb méretű hangszórók foglalták el a nappali vagy a mozizásra kijelölt szoba egy jó részét. Természetesen fából készült dobozokban. Miért? Mert igazi faanyagból készítve kiváló minőségű, gazdag és meleg hangot sugároznak. Ugyanez a helyzet egy fából készült fej- és fülhallgató esetében is.

A fából készült fejhallgatók tehát bárki számára ideálisak még abban az esetben is, ha csak napi pár zeneszámot szeretnének meghallgatni. A fa jelentősen csökkenti ugyanis a házon belül kialakuló rezonanciákat, visszaverődéseket és így jön létre a tisztább hangzás. Természetesen a hangszóró minősége is nagymértékben képes befolyásolni a hallott hangképet, de az LSTN esetében például nem mástól megvásárolt, olcsó hangszórókat találunk a fejhallgatókban, hanem saját fejlesztésű, elektroakusztikusan tesztelt darabokat.


Miért fából?
A hangszóró megfelelő megtervezése mellett a faburkolat lehetővé teszi számukra a fantasztikus hang reprodukálását. Természetes anyagként a fa sokkal jobban rezonál, így a hang meleg, tiszta, és természetesen természetes marad.

A fa elősegíti a hang előállítását és képes a hangot erősíteni és elnyelni. Éppen ezért ez egy egyedülálló anyag, amelyet például a hangszerek készítéséhez használnak, és évszázadok óta pótolhatatlan ezen a területen. Például ezért nem készítenek műanyagból finoman kidolgozott hegedűket és zongorákat.

A fából készült fejhallgató hangja
Ami elsőre feltűnhet egy fából készült fejhallgatónál, hogy a basszusfrekvenciák reálisak. Azok, akik szeretik a nehéz, túlzó basszust már most keressenek egy másik márkát.

Akiknek fontos, hogy a mélyek kiegyensúlyozottak, a középső frekvenciák teljesen tiszták, a magas frekvenciák pedig csillogó kristályokként hangozzanak, nem nyúlhatnak mellé egy LSTN fej- és fülhallgatóval. És ez a kiegyensúlyozott hangkép nem torzul még magas hangerőn sem. Sőt, a hang tiszta és meleg marad, még akkor is, ha a hangerő nagyon alacsony.

A fa további előnyei
Van még egy szempont, amely fontos a fa fejhallgatóval kapcsolatban – nagyszerűen és ízlésesen néznek ki. Korunkban, amikor a mesterséges anyagok mindenhol megtalálhatók (főleg a műanyag), az LSTN termékek fából való készítése nagyszerű lépés a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóság szempontjából.

A fa erezetéből adódóan soha nem találhatunk két teljesen egyforma darabot, amelytől valóban különlegesnek érezheti magát a viselő. Úgy kell tekinteni egy ilyen fából készült LSTN fejhallgatóra, mintha egyedileg készíttetted volna magadnak. Király érzés ugye? wink

Újrahasznosított alapanyagok
A technológiai fejlődés és a természetvédelem sokszor összeegyeztethetetlen egymással, de az LSTN esetében ezt sikerült megvalósítani.

Az amerikai gyártó termékeinek előállításához ugyanis nem volt szükség további fák kivágására, mert újrahasznosított alapanyagból készülnek. A világ minden tájáról felvásárolnak bútorokat, hangszereket, sporteszközöket, amelyekből elkészülnek ezek a csodálatos modellek.

Fontos, hangsúlyozni, hogy azért mert az alapanyag újrahasznosított nem jelenti azt, hogy másodosztályú termékeket állítanának elő. Ez csupán azt jelenti, hogy odafigyelnek az ökológiai lábnyom minimálisra csökkentésére!

A fából készült fejhallgatók, fülhallgatók és bluetooth hangszórók fa burkolatának elkészítéséhez többféle fát használnak például zebrafát, amerikai diófát, bambuszt, ébent vagy cseresznyét.

De ez nem minden, mert az LSTN memóriahabos fülpárnái és fejpántjai vegán bőrből készülnek, amely azt jelenti, hogy 100%-ban állatbarát, mesterségesen előállított növényi anyagról van szó. Kinézetre és érzésre a vegán bőr ugyanaz, mint a valódi bőr. Sőt, az LSTN 2019 elejétől a műanyag alkatrészeket is újrahasznosított műanyagból készíti a termékeihez.

Az LSTN fej-és fülhallgatók
Az első dolog, amelyet ezeken a fej-és fülhallgatókon észreveszel az a megjelenés. Mindegyik termék roppant egyedien néz ki és a kidolgozásuk is a lehető legprecízebb. Egyszerűen nem lehet belekötni.

A második dolgot akkor veszed észre, amikor felhelyezed a fejedre a fejhallgatót, ugyanis hihetetlenül kényelmesek. A memóriahabos fülpárnák és a beállítható fejpánt lehetővé teszik, hogy órákig hallgasd a zenét anélkül, hogy kellemetlen érzésed lenne. Van valami különleges és meghitt hangulat a fejhallgatóval történő zenehallgatásban – még akkor is, ha útközben vagy – és az LSTN lehetővé teszi, hogy valóban élvezd minden hangját.

Egy másik nagyon fontos tulajdonság, amely jobbá teszi őket, mint ezen árkategória többi fejhallgatója az, hogy leszerelhető kábellel is rendelkeznek. A Troubadour bluetooth fejhallgató alapvetően egy hordozható modell, de kábellel mégiscsak élvezetesebb zenét hallgatni. Értem Én, hogy a vezeték nélküli technológia is képes már a jobb minőségű zenehallgatásra, de na. A kábel az kábel. Ráadásul ez megkönnyíti a használatot hosszabb utazás közben és sokkal könnyebb kicserélni egy elszakadt kábelt, mint az egész fejhallgatót. Apropó kábel. Az LSTN csak zaj- és gubancolódásmentes, tartós szövet vagy gumi kábelt használ.

Mindegyik modell használható telefonáláshoz is, amely azt jelenti, hogy távirányítót és beépített mikrofont is tartalmaznak. A távirányítóval fogadhatod a hívásokat és léptethetsz előre és hátra a zeneszámokban valamint állíthatod a hangerőt.

A zene ereje
Az LSTN sokkal több, mint egy újabb fej- és fülhallgató gyártó márka ugyanis, egy különleges cél érdekében jött létre. Miután Bridget Hilton és Joe Huff – a cég két alapítója – az interneten láttak egy videót, amelyben egy 29 éves fiatal lány életében először hallott egy hallókészülék segítségével úgy döntöttek, hogy a hang és a zene erejével segítenek a halláskárosultaknak.

A cégalapítás után felkeresték a világ legnagyobb hallókészülék kutató, fejlesztő és gyártó cégét a Starkey-t. A Starkey ugyanis rendelkezik egy alapítvánnyal, amelynek az a célja, hogy különböző felajánlásokból missziókat szervezzen a világ országaiba és a rászoruló hallássérülteknek hallókészüléket ajándékozzon. Hiszen így ők is képesek lesznek – talán életükben először – hallani szeretteik hangját, elvégezni az iskolát, munkába állni és hasznos részei lenni a társadalomnak.

Az LSTN minden egyes eladott darabból adományt juttat a Starkey Hearing Alapítvány részére, amellyel aktív részesei lesznek ennek a csodálatos kezdeményezésnek. Eddig több mint 30.000 emberen segítettek és ez a szám napról-napra nő.


Az LSTN fából készült, egyedi termékei kiválóak sokféle zenei műfajhoz, kezdve a klasszikustól a heavy metalig. Hangminőségük valóban csodálatos akkor is, amikor például a Pink Floydot vagy a Led Zeppelinet hallgatod. Ajánlott elektronikus zenéhez és pophoz is és biztos lehetsz benne, hogy fogsz olyan részletet hallani a zeneszámokban, amelyeket eddig nem vettél észre. Ugyanez vonatkozik a klasszikus zenére vagy a jazzre is.

Az LSTN termékei kényelmesek, megbízhatóak gyönyörűek és még jobb hangzást biztosítanak Számodra. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a vásárlásoddal Te is eljuttatod valakihez a hallás ajándékát.

Ha tetszett ez a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is, küldd el nekik chaten vagy emailben!

Tartalomhoz tartozó címkék: LSTN Audio fejhallgató